ASANSÖR ARIZA

olanaksız. Çünkü bina sorumluları bu konuda bilgiye sahip değildirler ve asansör tamir sorumlularının gelmesi uzun sürer.

Durum tabii ki böyle olmamalıdır. Firmaların bina sorumlularına bu konularda eğitim vermeleri gerekmektedir. Bina sorumlularının çok geniş anlamda bilgiye sahip olmaları bile bazen hayat kurtarabilir. Ne yazık ki ülkemizde bu çok az uygulanmakta.

Ne tür asansör arızaları vardır? Sebepleri nelerdir? Ve bu arızalar nasıl giderilir?

Peki, asansör arızaları nelerdir ve bunlardan nasıl kurtulabiliriz?

1. Asansör hareket etmiyor ve sık sık sigorta atması oluyor.

Asansör ne aşağı ne de yukarı hareket etmiyor ve sürekli sıgorta atmasına sebep oluyorsa, sorun kontaktördedir. Bu durumda kontaktörün kontakları değiştirilebilir veya kontaktörün kendisi değiştirilebilir. BU durumda tamir çok ta uzun sürmez. 30 ila 45 dakika arası yeterli olur.

2. Asansör stop arızası.

Asansör stop hatası sebebi flexible kablosunda herhangi bir kopukluk, regülatörün üst makarası stop geçirmemesi olabilir. Kopuk olan hat bu durumda flexible da olan yedeklerin biri ile değiştirilir. Veya stop kontakları da değiştrilebilir. Bu işlem 1 saatten faza sürer.

3. Lirpomp çektiği halde kabin hareket etmemesi

Bu, kilit arızasından kaynaklanmaktadır. Giderme yöntemi, kilidin kolunun veya kapının tamponunun değiştirilmesidir. Yarım saatte arıza giderilebilir.

4. Meşgul lambası durmadan yanması

Sigortalardan biri atmış veya stop geçirmiyor olabilir. Sorununa göre farklı sorun giderme yöntemi var. Ama çoğu zaman kabinin içindeki ve üstündeki lambalar ile fan, kilit veya lirpomp değiştirilirse sorun giderilebilir. İşlem süresi kısadır, 30 ila 1 saatte biter, daha kısa da sürebilir.

Arızaları azaltmak için uyulması gereken kurallar

Asansör arızalarıyla karşılaşmayı minimuma indirmek için asansör bakımlarının zamanında yapılması gerekir. Asansörün bazı bölümlerinin sık sık yağlanması gerekir. Bu bakımlar her ay düzenli olarak yapılırsa sorunlar azalmış olur. Tabii bu bakımların da sadece işinin ehli kişiler tarafından yapılması uygun olur. Gerektiği durumda asansör resetleme yapılmalıdır. Aksi durum söz konusu bile olmamalıdır. Ayrıca yolcuların asansöre binme kurallarına uymaları gerekir. Bazen vatandaşlar 3 kişilik kabinlere 5-6 kişi biniyorlar, bu da asansör için çok ağır bir yük demek. Unutulmamalıdır ki asansör iki tane halata bağlıdır ve bu halatların kopması takdirde kabin düşecektir. Bu da insanların hayatına mal olabilir.

Asansör Arızaları Nasıl Giderilir?

Asansör arızaları Türkiye’de çok sık karşılaÅŸtığımız bir durum. Bazen 10.kata çıkmamız gerekir, acelemiz vardır ve bir bakarız ki asansör bozuk. Bazı durumlarda hayati meseleler nedeniyle acil ulaÅŸmamız gereken yerlere yine bu nedenden dolayı ne yazık ki ulaÅŸamayız. Hele ki asansörde kalmak ayrı bir kabus! Orada yaÅŸanan türlü gerilim, korku bir tarafa, asansör kaza ve arızaları bazen hayatımızı tehlike altına alabiliyor. Görüldüğü üzere bu arızalar hepimizi maÄŸdur bırakıyor. Bu arızalardan sadece bina sorumlusunu veya asansör bakım görevlilerini çağırarak kısa sürede kurtulmak ne yazık kiÂ

     İLETİŞİM

Beşyol Mah. Cami Sk. No:24/4 (E5 Yanyol) Küçükçekmece / İstanbul

HÄ°ZMETLER

KURUMSAL

Telif Hakkı © 2024 ADM ASANSÖR. Tüm hakları saklıdır.

Scroll to Top